Kort fortalt

Vannområde Indre Oslofjord Vest ble konstituert i 2011 med formål å bistå kommunene i vannforskriftsarbeidet, og å koordinere og være pådriver for tiltak som må gjennomføres i vannforekomster som må følges opp med tiltaksplan.

Vannområdet omfatter totalt 202 vannforekomster hvorav 5 er kystvannforekomster. Vannforekomstene skal iht EU’s vannrammedirektiv, i Norge nedfelt i “Forskrift om rammer for vannforvaltningen” (vannforskriften), oppnå god kjemisk og økonomisk tilstand innen bestemte tidsfrister. 102 av de 202 vannforekomstene er i en tilstand som krever oppfølging med overvåkingplan og tiltaksprogram.


Mandatet til vannområdet

Å bidra til at alle vannforekomster i vannområdene oppnår god kjemisk og økologisk miljøstand innen gitte tidsfrister og iht fastsatte krav som angitt i vannforskriften. Dette arbeidet ledes av vannområdeleder som skal være pådriver og koordinator overfor ansvarlige påvirkere slik at de tar økonomisk og praktisk ansvar for å oppnå prosjektmålet.

Organisering og oppgaver

Vannområdet er organisert med en styringsgruppe, vannområdekoordinator/ -leder og en prosjektgruppe/arbeidsgruppe.

Styringsgruppa har overordnet ansvar for vannområdets arbeidsoppgaver og økonomi

Prosjektgruppa samarbeider om å gjennomføre oppgavene som er forankret i regional vannforvaltning og sørger for at vannområdets arbeid er i tråd med disse føringene og styringsgruppas føringer.

Vannområdekoordinator/ -leder koordinerer arbeidet i prosjektgruppa og er pådriver for gjennomføring av det lokale vannforvaltningsarbeidet. Vannområdekoordinator/ -leder har også ansvar for daglig ledelse i vannområdet, samt økonomistyring og sekretariat.